Wat kan de Stichting Leergeld doen voor de Oekraïense kinderen in Tubbergen?

niet van toepassing

Stichting Leergeld is een Nederlandse organisatie die zich inzet voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Het doel van de stichting is om deze kinderen te ondersteunen op het gebied van onderwijs, sport en cultuur, zodat zij ook de kans krijgen om zich te ontwikkelen en mee te doen in de maatschappij.

Vluchtelingen uit Oekraïne kunnen een aanvraag indienen bij Stichting Leergeld Tubbergen. Hierdoor krijgen ook deze kinderen en jongeren de kans om zich te ontwikkelen en mee te doen in de Nederlandse maatschappij. Vaak hebben vluchtelingengezinnen het financieel zwaar en kunnen ze de kosten voor bijvoorbeeld school, cultuur- of sportactiviteiten niet altijd opbrengen. Door de steun van Stichting Leergeld kunnen deze kinderen toch meedoen en krijgen ze de kans om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

De aanvraagprocedure bij Stichting Leergeld Tubbergen is laagdrempelig en er wordt gekeken naar de individuele situatie van het gezin. Wel moet het gezin ingeschreven staan in de Basisregistratie Personen (BRP) bij de gemeente Tubbergen. Ook moet het gezinsinkomen onder een bepaalde grens liggen. Zo kan er maatwerk geleverd worden en worden er oplossingen gezocht die passen bij de behoeften van het gezin.

Als u in aanmerking wilt komen voor ondersteuning van Stichting Leergeld Tubbergen en u wilt een aanvraag indienen, dan kunt u het aanvraagformulier op deze website invullen. Het formulier is te vinden onder het kopje 'Een aanvraag doen'

Vervolgens zal de stichting contact met u opnemen om alle mogelijkheden te bespreken. Hopelijk kan Stichting Leergeld Tubbergen u op deze manier ondersteunen bij het bieden van kansen en mogelijkheden voor uw kinderen