tijdelijk noodfonds energie

niet van toepassing

Het 'tijdelijk noodfonds energie' is opgezet om huishoudens te ondersteunen die worden geconfronteerd met hoge energierekeningen als gevolg van de sterk gestegen energieprijzen. Dit noodfonds is in het leven geroepen door de Nederlandse overheid om huishoudens te helpen die te maken hebben met onverwachte en ongewoon hoge energierekeningen, bijvoorbeeld als gevolg van de hogere gasprijzen in de winter van 2021-2022.

Als je denkt dat je in aanmerking komt voor een bijdrage vanuit het noodfonds, dan kun je een aanvraag indienen op de https://www.noodfondsenergie.nl/

Op deze website vind je alle informatie die je nodig hebt om een aanvraag in te dienen, waaronder de voorwaarden waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor een bijdrage. De belangrijkste voorwaarden zijn dat je in Nederland woont en dat je aantoonbaar te maken hebt met hogere energierekeningen als gevolg van de sterk gestegen energieprijzen. Daarnaast moet je in staat zijn om aan te tonen dat je geen andere financiële middelen hebt om de hogere energierekeningen te betalen, bijvoorbeeld door middel van een recent bankafschrift of loonstrook.

Als je aan alle voorwaarden voldoet, kun je op de website een aanvraagformulier invullen en deze samen met de benodigde documenten indienen. Na ontvangst van je aanvraag zal het noodfonds je aanvraag beoordelen en krijg je binnen enkele weken te horen of je in aanmerking komt voor een bijdrage. De hoogte van de bijdrage die je kunt ontvangen, hangt af van je persoonlijke situatie en de hoogte van de energierekening. Het noodfonds kan maximaal € 750 per huishouden per jaar bijdragen om de hogere energierekeningen te betalen. 

Het 'tijdelijk noodfonds energie' kan een waardevolle ondersteuning bieden voor huishoudens die te maken hebben met hogere energierekeningen als gevolg van de sterk gestegen energieprijzen. Als je denkt dat je in aanmerking komt voor een bijdrage, aarzel dan niet om een aanvraag in te dienen op de website https://www.noodfondsenergie.nl/